1–16 termék, összesen 18 db

Bodri Faluhely Olaszrizling 2019 (0,75 l)

3.190 Ft
Kosárba teszem

Szent Tamás Birtok Szamorodni 2013 (édes) (0,5 l)

11.790 Ft
Kosárba teszem

Haraszthy Pinot Noir 2018 (0,75 l)

4.290 Ft
Kosárba teszem

Grand Tokaj Aszú 6 puttonyos 2013 (0,5 l)

11.490 Ft
Kosárba teszem

Haraszthy Virtuoso Sauvignon Blanc 2017 (0,75 l)

3.190 Ft
Tovább

Sauska Tokaj Chardonnay Birs 2019 (0,75 l)

5.990 Ft
Tovább

Gere A. Rosé Frici 2020 (0,75 l)

2.690 Ft
Tovább

Gere A. Frici 2021 (0,75 l)

2.690 Ft
Tovább

Kamocsay Prémium Pinot Gris Göteoldal-Dűlő 2018 (0,75 l)

2.490 Ft
Tovább

Tiffán Denim Rosé 2020 (0,75 l)

4.490 Ft
Tovább

Haraszthy Vallejo Etyek-Budai Pinot Noir Rosé 2021 (0,75 l)

1.890 Ft
Tovább

Serpens Tokaj Sweet 2018 (0,5 l)

2.490 Ft
Tovább

Bodri Faluhely QV 2018 (0,75 l)

4.090 Ft
Tovább

Figula Bella Róza Rosé Selection 2019 (0,75 l)

4.390 Ft
Tovább

Tűzkő Banka Cabernet Franc Rosé 2018 (0,75 l)

2.190 Ft
Tovább

Bodri Bikavér Válogatás Faluhely 2018 (0,75 l)

4.190 Ft
Tovább

Magyarország egyik büszkesége a magyar bortermő vidékek és borok. Oldalunkon pedig csupa büszke, minőségi magyar borral találkozhatsz.

Rövid, borkészítő összefoglalónk három lépésben, ami szürettel kezdődik és erjesztéssel végződik:

[read more]

  1. Szüret: csak akkor szabad, amikor a szőlő elérte a borvidékre és fajtára jellemző többévi átlagos mustfokot.
  2. Bogyózás, zúzás, sajtolás: a bogyókat bogyózni kell, majd zúzni. Azaz kellően roncsolni kell a húsát, anélkül, hogy kár keletkezne a magokban. Ebből lesz a cefre, amiből a must nagy része magától kifolyik. A maradékot ki kell sajtolni. A folyamat végén must lesz, és törköly (a szilárd részek).
  3. Must erjesztése: ekkor lesz a hernyóból pillangó, azaz a must átalakul borrá a hordóban vagy tartályban. Ez azonban kétféle is lehet. Spontán, improvizatív, vagy irányított.

A fehér-, és vörösbor között persze nem csak a színe a különbség. Egy egyáltalán nem összezavaró fun fact: minden vörösbor kékszőlőből készül, de nem minden fehérbor készül fehér szőlőből. A másik fő különbség az erjesztésben keresendő. Vörösbor esetében a szőlő héját nem távolítják el, mert ha ezt megteszik, akkor fehér marad a bor színe. Egy másik könnyen megjegyezthető eltérés, hogy a vörösborokat főként tölgyfahordóban erjesztik, a fehért azonban rozsdamentes acélból készült tartályokban. Így az megtartja citrusos, virágos jellegét.

A webshopunkban is megtalálható fehérbor fajták: a balatoni életérzést hozó Olaszrizling, amit fröccsben de magában is fogyaszthatunk. A rendkívül sokoldalú Chardonnay; az üde és gyümölcsös Sauvignon blanc; a testes, savas Furmint; a citrusos, fűszeres Zöldveltelini; a visszafogottan elegáns, virágos, illatos Hárslevelű.

Ami pedig a vörösborokat illeti: a sokszínű, de általában gyümölcsös, finoman fűszeres Kékfrankos; a közepesen savas, népszerű házastárs Merlot; a viszonylag könnyed, jó magyar ételekhez való Kadarka; a magyar szuperhős, az Egri Bikavér; az arisztokratikus perzsa herceg, a Syrah; a bársonyos francia hölgy, Pinot Noir; valamint számtalan, magas minőségű cuveé, melyet több szőlőfajtákból házasítanak.

[/read]