RECEPTEK

A 7 legjobb gin Negroni elkészítéséhez

Negroni

Egy kis Negroni történelem

A városi legenda úgy tartja, hogy a Negroni-t Camillo Negroni találta ki 1919-ben a firenze-i Caffè Cason-ban, amikor rendelt egy Americanot és szóda helyett gin-t kért bele. Ebben a történetben az americano természetesen nem a hosszú kávé (bár az is egy izgalmas kísérlet lehetett volna), hanem egy édes vermutból és campariból álló, népszerű koktél. Camillo pedig ezt akarta egy kicsit “felhúzni”, így a harmadik hozzávalót, a szódát, lecseréltette gin-re. A többi pedig legenda. Ahogy könnyen meglehet, hogy maga a történet is az, de annyi baj legyen.

Az ital ráadásul annyira népszerű lett, hogy ezután a Negroni család gyárat alapított (Negroni Distillerie) Treviso-ban, ahol az ital előre elkészített változatát készítették. Habár ezenkívül találunk még egy-két Negroni nevű férfit, akik azt állították magukról, hogy ők találták fel az italt, mi most ezzel a verzióval megyünk. És persze ne felejtsük el a bartendert sem, aki egy zseniális fordulattal lecserélte az Americano jól ismert citromszelet dekorációját egy narancsszeletre. Kis különbség de nagy hatásfok!

A Negroni alaprecept:

Röviden: 1:1:1

Azaz mind a három összetevőből pontosan ugyanannyit kell beletenni. De a biztonság kedvéért (nehogy itt valaki literes Negronikat gyártson) a pontos mennyiségek: 

  • 30ml Campari
  • 30ml Vermuth Rosso
  • 30ml Gin

Az összetevőket egy jéggel teli old fashioned pohárba töltjük, megkeverjük, majd narancsszelettel díszítjük.

A legjobb magyar gin-ek a Negronihoz

1. Seven Hills Tokaj Gin

Tokaj-Hegyalja festői szőlős lankái ihlették a kézműves magyar, Seven Hills Tokaj Gint, amely citrusos és fűszeres aromája tökéletesen illik kedvenc koktélunkhoz. A felhasznált 21 féle fűszer tökéletes harmóniában van egymással így kiváló koktélalapanyagot teremtenek a Negronihoz. Ezt a különleges és díjnyertes magyar gint megtalálhatod kínálatunkban.

Seven Hills Tokaj Gin (0,7l; 47%)

16.290 Ft

2. Opera Gin

A magyar vonalon maradva, másik nagy kedvencünket, a híres Opera Gint is jó szívvel ajánljuk. Az Opera gint már ismerhetjük a gin-tonik részeként, de nemcsak a tonikkal jár jegyben, az édes vermut és a kissé kesernyés Camparival is jól kijönnek. Az Opera gin ráadásul egy olyan hazai gin, aminél a fő alapanyagnak számító boróka szintén hazai, ellenőrzött forrásból származik. A klasszikus összetevők mellett pedig még mák is került bele, aminek köszönhetően Negronink még különlegesebb lesz.

Opera Gin (0,7l; 44%)

12.990 Ft

3. Mrs. Millicent Speakeasy Gin

A magyar csapat utolsó tagjaként, pedig egy már megjelenésében is annyira elegáns nagyasszonyt ajánlunk nektek, aki a grófnak méltó társa lehet. Mrs. Millicent egy art deco ihlette újhullámos gin, amely cardamom, narancs és bergamot tartalma elég kalandossá teszi Negronidat ahhoz, hogy ne csak egy pohárral igyál. Ezáltal pedig az estéd is garantáltan olyan izgalmas lesz, amit később majd sokáig mesélhetsz.

Mrs. Millicent Speakeasy Gin (0,7l, 44,4%)

17.490 Ft

Izgalmas külföldi gin-ek a Negronihoz

1. Buss No509 Persian Peach Gin

Kezdjünk egyből egy olyan gin-nel, amit a bátor, kísérletező kedvű embereknek ajánljunk. A Buss No509 Persian Peach Gin egy válogatott fűszernövényekből, barackkal ízesített gin, amihez a jól ismer borókabogyón kívül használnak még koriandert, angelika gyökeret, vaníliát, narancsot és citromot is. Így Negronidat díszítheted citromszeletekkel és narancsszeletekkel is. Sőt, barack szeletekkel is, de azért nem vállalunk felelősséget.

Buss No509 Persian Peach Gin (0,7l; 40%)

14.190 Ft

Ha azonban biztosak akarunk lenni a végereményben, akkor a legjobb választás egy olyan gin, amely képes tartani a frontot a campari kesernyés ízével és a vermut édességével. Ilyenek pedig a London Dry Gin-ek.

2. The Artisan London Dry Gin

Ha egy különleges alkalomra készülsz, akkor a The Artisan London Dry Gint ajánljuk, amely egy horvát termék, olyan különleges összetevőkből készül, mint a mandula, a bodza, az olajfa levele és a horvát nemzeti virág, az írisz gyökér pora. Így ha a Negronit ebből a gin-ből készíted, akkor nem csak Olaszországban fogod érezni magad, hanem a horvát vidék is ott lesz az élmények között.

The Artisan London Dry Gin (0,5l; 44%)

25.290 Ft

3. Tanquarey London Dry Gin

Az eggyel pénztárcakímélőbb megoldás pedig egy régi barát, a Tanqueray London Dry Gin, amely szintén elég ügyes abban, hogy kiegészítse másik két társát. A Tanqueray négyszeres lepárlással készül, eredeti recept alapján, a boróka mellett pedig  a koriander és az angyalgyökér ízeit is felfedezhetjük benne.

Tanqueray London Dry Gin (0,7l; 43,1%)

8.690 Ft

4. Hendrick’s Midsummer Solstice

Végezetül pedig következzen egy örök kedvenc, a Hendricks Gin, és ezen belül is a Hendrick's Midsummer Solstice, ami egy Skóciában palackozott és disztillált, prémium kategóriás ital. A szokásos boróka mellett felfedezhetjük még benne a kamillát, koriandert, bodzát, narancsot, citromhéjat, angyalgyökeret, sőt ez a verzió még virágosabb, mint az előzőek.

Hendrick’s Midsummer Solstice Gin (0,7l; 43,4%)

20.890 Ft

Egészségetekre!

Forrás:
+

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük