A keserű likőrök, vagy másnéven gyomorkeserűk és keserűk általában olyan ízesített égetett szeszek, avagy likőrök, amelyek íze a bennük lévő gyógy- vagy fűszernövényektől, illetve azok kivonatától keserűek. Aperitifként, étkezések előtt, de az emésztést elősegítendő, étkezés után is jó ezekből meginni egy-egy pohárkával.
[read more]
A keserű likőrök alkoholtartalma lehet viszonylag alacsony 15% körüli, de felmehet egészen 40-50%-ig is. Kínálatunkban utóbbiból megtalálod a legismertebb magyar márkát az Unicumot klasszikus ízben, de a kávé ízű Barista változatot is.
Ha az Unicum számodra túl keserű, akkor válaszd az édesebb, 56 különböző gyógynövényből készült Jägermeistert, amit megtalálsz 0,7 l-es és 0,02 l-es mini kiszerelésben is.
Az aperitif szóból ered az egyik legdivatosabb és legnagyszerűbb koktél alapvető hozzávalója, az aperol, amit tárncsiból, rubarbarából és kínfából készítenek. Az apero egy szleng az aperitivo-ra, tehát az ebből készült koktél predesztinálva van arra, hogy étkezések előtt igyuk. Szerencsére az Aperol Spritz evés után, de akár evés nélkül is kiváló társasági ital.
Hasonlóan színpompás és szintén olaszoktól származik a kárminvörös Campari, amiben azonban kétszer annyi alkohol van. Ezt is főként valamilyen más itallal keverve fogyasztják, például szódával vagy vermuttal és ginnel, de akkor már Negroninak nevezzük.
Ha az Aperol Spritz-nél egyszerűbb italra vágysz, akkor válaszd a frissítő grapefruit ízű &T tonikos csomagunkat, de ha most éppen napfényes Olaszországba repítenéd magad, akkor inkább a Prosecco és a Fentimans Rose Lemonade mixét rendeld meg.
[/read]