RECEPTEK

3 kedvenc tequila alapú koktélunk

Valószínűleg mindenki kóstolt már tequilát sóval és citrommal vagy a belőle készült legismertebb koktélt, a Margaritát. Illetve mind tudjuk, hogy a tequila Mexikó nemzeti itala. Nézzük, mit érdemes még tudni erről a nedűről és milyen koktélokat készíthetünk belőle!

A tequila a kék agávé növény (a közhiedelemmel ellentétben ez nem kaktusz) cukorban gazdag tövéből készül, általában egyéb termények hozzáadásával. A növény hatalmas, ananászra emlékeztető tövét (spanyolul: piña) megtisztítják, megsütik, majd az ebből kinyert cukros levet megerjesztik és lepárolják.

Nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta.

A tequilát Mexikóban tisztán isszák, a világ más részein terjedt el a sóval és lime-mal vagy citrommal való fogyasztása. Ezekkel az ízekkel a rosszabb minőségű, kevésbé finom tequila ízét fedték el. Szóval a jó minőségű tequilát bátran fogyasszuk só és citrusok nélkül is!

Margarita

Hozzávalók:

Elkészítés:

A poharat előhűtjük, majd a szélét félig sóval díszítjük (nedvesítsük meg a pohár szájának egyik felét és finoman nyomjuk sóba). A tequilát, Triple Sec-et és lime levet tegyük shakerbe jéggel és jól rázzuk össze. Szűrjük pohárba. Díszítsük lime szeletekkel/negyedekkel

Passion koktél

Hozzávalók:

Elkészítés:

Öntsük a tequilát, áfonya és lime levet shakerbe és jéggel jól rázzuk össze. Szűrjük az italt hűtött poharakba. Adjunk hozzá néhány csepp narancslikőrt. Díszítsük lime szelettel.

Reposado Old-Fashioned

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tegyük old-fashioned pohárba a cseresznyét, nektarint és agavé nektárt. Mudlerrel jól törjük össze ezeket az alapanyagokat. Töltsük fel a poharat jéggel. Öntsük rá a tequilát és a bitterst. Koktélkanállal jól keverjük össze. Díszíthetjük cseresznyeszemekkel vagy nektarin szeletekkel.

A recepteket természetesen más tequilákkal is kipróbálhatod, a végeredmény hasonló lesz. Próbáld ki mindegyiket és írd meg nekünk, melyik volt a kedvenced!

Böngészd át teljes tequila kínálatunkat a Mixery.hu-n!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük