Takamaka Rum – a trópusi ízorgia

Aki szereti a koktélokat tudja, hogy a rum igazi jolly joker. A fehér rum szinte semleges íze tökéletesen alapot nyújt koktélokhoz, érdemes belőle tartani otthon egy üveggel (legalább). A barna rum karakteres, fűszeres íze pedig önmagában is pompás, de kiváló koktélokat is lehet belőle keverni, sőt akár teában vagy süteményben is nagyon jól működik.
Amit a Takamaka rumokról tudni érdemes
A Takamaka rumok a csodás Seychelle-szigetekről származnak, alapjául a szigetek kristálytiszta vizét használják. Az organikus cukornádat a Mahé sziget 4 különböző pontján termesztik. Az erjesztés temperált rozsdamentes acél tartályokban történik, majd francia és amerikai tölgyfahordókban érlelik, míg elnyeri igazán selymes, lágy ízét.
A Takamaka White Rum tradicionális fehér rum. Fűszeres és lágy gyümölcsös aromák jellemzik, tökéletes alapja koktéloknak és kevert italoknak. Ropogós, enyhén édes, lágy ízzel találkozhatunk.
A Takamaka Spiced Rum enyhén édes, gazdag fűszerezésű rum artézi kutak vízéből és helybeli fűszerekből. A vanília és karamell jegyeit fedezheted fel ebben a különleges rumban!
Most pedig jöjjenek a receptek, kevés hozzávalóval és rövid gyorstalpalóval:
Klasszikus Mojito
Hozzávalók:
- 0,4 dl Takamaka White Rum
- 2 teáskanál Monin Cukornád Szirup
- 1 lime leve
- szóda
- 2 csepp Angostura Aromatic Bitters
- mentalevelek
Elkészítés:
Tegyük a cukrot vagy szirupot a pohárba. Adjuk hozzá a mentaleveleket és a lime levét, enyhén törjük össze a mentaleveleket (a legjobb, ha mudlerrel tesszük). Adjuk hozzá a rumot és gyorsan keverjük össze az alapanyagokat. Adjunk hozzá zúzott jeget és töltsük fel szódával. A még intenzívebb ízhatásért adhatunk hozzá 2 csepp Angostura bitters-t.
Pina Colada
Hozzávalók:
- 0,5 dl Takamaka White Rum
- 0,3 dl Monin Kókusz Szirup
- 0,2 dl tejszín vagy kókusztej
- 1 dl ananászlé
- friss ananász
- tört jég
Elkészítés:
Shakerben jól rázzuk össze a rumot, kókusz szirupot, tejszínt vagy kókusztejet és az ananászlevet tört jéggel. Öntsük tulipán formájú koktélpohárba és díszítsük friss ananásszal vagy egyéb trópusi gyümölccsel.
Spiced Daiquiri
Hozzávalók:
- 0,6 dl Takamaka Spiced Rum
- 0,3 dl friss lime lé
- 0,3 dl Monin Cukornád Szirup
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük shakerbe, jéggel együtt és jól rázzuk össze. Szűrjük Martinis pohárba. Díszítsük mentalevelekkel vagy lime szelettel.
A fenti koktélok egyszerűen elkészíthetők otthon, kevés alapanyagból, tökéletes vendégvárók de egy hosszú nap után is jól tudnak esni.
Próbáljátok ki a recepteket és írjátok meg nekünk kommentben, hogy a fehér vagy a barna rum íze jön-e be nektek jobban!😉