Közeleg új év és ezzel együtt elérkezett az idő, hogy betárazzunk a legfinomabb gyöngyöző italokból. Persze, egy pohár pezsgő önmagában is remek választás, de ha még különlegesebbé szeretnénk tenni az ünneplést, akkor fantasztikus pezsgő alapú koktélokat is készíthetünk. Ehhez hoztunk most néhány szuper ötletet.
Champagne Cocktail
Hozzávalók:
Elkészítés:
Helyezzük a kockacukrot a pezsgőspohárba, majd csepegtessünk rá 2-3 csepp bittert. Töltsük fel a poharat pezsgővel. Majd az ital fölött enyhén törjük meg a citromhéjat, ezzel utat engedve a gyümölcsben található illóolajoknak és kenjük meg pohár száját a héjjal. Díszítsük a koktélt egy csavart citromhéjjal.
French 75
Hozzávalók:
- 0,6 dl London dry gin (pl. Aviation Gin)
- 1 teáskanál finomított cukor
- 0,15 dl citromlé
- 1,5 dl brut pezsgő (pl. Asti Martini Brut Pezsgő)
- citromhéj
Elkészítés:
Keverjük össze a gint, citromlevet és a cukrot tört jéggel egy hűtött shakerben. Töltsünk fel egy poharat félig jéggel, erre öntsük a gines keveréket. Végül töltsük fel a poharat pezsgővel. Díszítésként használjunk citromhéj twistet.
Trópusi mimóza
Hozzávalók:
- 0,6 dl narancslé
- 0,3 dl ananászlé
- 2 evőkanál piros bogyós szirup (pl. Monin Grenadine Szirup)
- brut pezsgő (pl. Francois Brut Nature Nyerspezsgő)
- ananász
Elkészítés:
Egy pezsgőspoharat töltsünk fel 2/3-ig a gyümölcslevek keverékével. Öntsünk hozzá pezsgőt. Óvatosan adjuk hozzá a szirupot. Díszítsük egy szelet ananász karikával.
Roarin’ 20s
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pezsgő kivételével minden hozzávalót keverjünk össze. Öntsük jéggel teli pohárba kb. a pohár 2/3-áig. Végül töltsük fel pezsgővel. Díszítsük friss vagy szárított narancs szeletekkel.
Mojito Royal
Hozzávalók:
- 0,4 dl fehér rum (pl. Bacardi Carta Blanca Rum)
- 0,3 dl lime lé
- 2 teáskanál cukor
- pezsgő (pl. Thummerer Blanc Brut Pezsgő)
- lime
- mentalevél
Elkészítés:
Tegyünk mentaleveleket egy pohárba jéggel, cukorral és lime lével. Adjuk hozzá a rumot, majd öntsük fel pezsgővel. Díszítsük további mentalevelekkel, lime szeletekkel.