Hírek, érdekességek

818 Tequila – újdonság egyenesen a kifutóról

Hamarosan új ital jelenik meg a piacon 818 Tequila néven. Már korábban szárnyra keltek a találgatások, melyek szerint nem más, mint Kendall Jenner áll a márka mögött. A 25 éves világhírű modell, Kim Kardashian húga, Instagram oldalán jelentette be 2021. februárjában, hogy valóban ő áll a brand mögött és rövidesen elérhető lesz a 818 Tequila. Beszámolója szerint közel 4 évig tesztelt barátaival különböző tequilákat Mexikóban, míg végül szakértőkkel megalkották a 818-at.

 

Noha a hír kétségtelenül jelentős a tequila piac számára, még mindig kevés fogyasztó kóstolhatta meg a 818 Tequilát – a márka Instagram oldala szerint nemsokára érkezik. A több, mint 152 millió követővel rendelkező Kendall bejelentését rajongói örömmel fogadták, rengeteg gratulációt kapott a modell, de persze jónéhány kritika is követte a tequila megjelenésének hírét.

A 818 a mexikói Jalisco egy lepárlójában készül100%-ban kézzel szüretelt kék agavé növényből, ahogy minden kiváló minőségű tequila. A mexikói törvények szerint minden ott készült tequila kap egy úgynevezett NOM számot, mely alapján beazonosítható az azt készítő lepárló üzem. A 818-at a La Cofradia üzemében állítják elő, ahol számos egyéb minőségi italt készítenek.

818 Tequila 3 változatban lesz elérhető: 818 Blanco, 818 Reposado és 818 Añejo.

A Blanco a hagyományos áttetsző színű, tiszta tequila, kevesebb, mint 2 hónapig érlelik. Ízében az agavé növény dominál.

A Reposado típusú tequilát 2 hónap és 1 év közötti időtartamig érlelik palackozás előtt. Arany színét a hordóktól kapja, melyekben tárolják.

Az Añejo tequilát 1-3 évig érlelik tölgyfa hordókban, kerek, testes, édesebb íz jellemzi.

A beszámolók szerint a 818 Añejo tequila illatában fenyő, sárga gyümölcsök és vanília aromája érezhető, míg ízében a barna cukor, fahéj és vanília szirup. Lecsengése fűszeres és édes.

Kendall Jenner és a 818 Instagram oldala szerint tequilája elnyerte a Legjobb Reposado Tequila díját a „World Tequila Awards” versenyen, illetve Elnöki trófeát kapott az „Ultimate Spirits Challenge”-en.

Úgy tűnik eddig a 818 Reposado aratta a legnagyobb sikert. A bírák szerint földes illatában a pekándiós pite aromája fedezhető fel, mely igazán egyedivé teszi ezt az italt. Emellett az édesburgonya és karamell illata is érezhető benne.

A 818 elnevezés nem Mexikóra vagy bármilyen tequliával összefüggő dologra utal, hanem ez a kaliforniai San Fernando völgy előhívószáma, ahol Kendall Jenner felnőtt (Calabasas városa).

Ezzel Kendall a hírességek hosszú sorának legújabb tagja lett, aki saját márkás termékkel jelent meg a szeszes italok piacán, és olyan nevekhez csatlakozik, mint Dwayne ’The Rock’ Johnson, Ryan Reynolds, Post Malone és még sokan mások.

Az, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a 818 még a jövő zenéje, de mi mindenképpen azon leszünk, hogy a Mixery.hu kínálatában az elsők között hozzáférhető legyen. Addig is míg még várakozni kényszerülünk érdemes böngészni jelenlegi tequila készletünk között:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük