A Bumbu Rum egy kiváló, kézzel válogatott fűszerekből készült, tölgyfa hordóban érlelt aranyló nektár, amely a nyugat-indiai országok gazdag és színes történetét idézi.
A Bumbu (Bumbu The Original Rum) Barbadosról származik, létrejöttét a 16-17. század tengerészeinek köszönhetjük, akik karibi fűszereket kevertek össze hagyományos rummal. Napjainkban ezt a rumot alkották újra, ugyanazon fűszerek felhasználásával. Barbados kivételesen tiszta vize az alapja, illetve a legjobb minőségű cukornád, melyet 8 országból (pl. Belize, Brazília, Costa Rica) szereznek be. A különböző térségekből származó növényeknek más és más az aromája. Leginkább a barbadosi és a dominikai cukornád íze dominál a Bumbu rumban, melynek íze bársonyosan édes, megspékelve egy jókora adag vanília és zöldbanán aromával. Ízében emellett némi csokoládét és fahéjat is felfedezhetünk.
Érdemes megkóstólni a márka Bumbu XO rumját is, mely egy selymes, ízekben különösen gazdag kézműves rum. 18 éves koráig érlelik bourbon hordókban, majd kifejezetten erre a célra készült spanyol fehértölgy sherry hordókban fejezik be az érlelési fázist.
Az igazi kalandoroknak hoztunk most nem csak egy, hanem 3 frissítő Bumbu Rum koktél receptet, amelyeket érdemes kipróbálni:
Bumbu Rum Puncs
Hozzávalók:
- 45 ml Bumbu The Original Rum
- 45 ml ananászlé
- 20 ml narancslé
- szóda vagy szénsavas ásványvíz
- mentalevél, ananász a díszítéshez (pl. Gin&Tonic Botanicals Szárított Ananász)
Elkészítése:
Öntsük a rumot és a gyümölcsleveket jéggel teli shakerbe. Jól rázzuk össze, majd szűrjük az italt egy pohárba néhány jégkockára. Öntsük fel szódával, végül díszítsük mentalevéllel és friss vagy szárított ananásszal.
Bumbu Old Fashioned
Hozzávalók:
- 60 ml Bumbu XO Rum
- 3 csepp Angostura Aromatic Bitter
- ½ teáskanál kristálycukor
- 1-2 teáskanál víz
- narancshéj
Elkészítése:
Tegyük a kristálycukrot a pohárba, majd csepegtessük rá a bitter. Adjunk hozzá némi vizet és kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. Töltsük meg a poharat jégkockákkal, majd öntsük bele a rumot és óvatosan keverjük meg. Végül egy vékony csíkra vágott narancshéjjal díszíthetjük, amelyet érdemes a pohár fölött megcsavarni, hogy az illóolajok kiszabaduljanak a gyümölcsből.
Bumbu D6 Koktél
Hozzávalók:
- 60 ml Bumbu Rum
- 30 ml ananászlé
- 30 ml gránátalma lé
- 15 ml friss lime lé
- gyömbér üdítőital (pl. Fentimans Ginger Ale)
- gránátalma
Elkészítése:
Öntsük a rumot és a gyümölcsleveket shakerbe és jól rázzuk össze. Majd töltsük pohárba néhány jégkockára és adjuk hozzá a gyömbért. Végül díszítsük gránátalma magokkal.
Egészségünkre!/Cheers!