RECEPTEK

Egy ikonikus koktél – a Negroni

Mindössze három hozzávaló alkotja (vermut, bitter, gin) a klasszikus Negroni koktélt, manapság viszont már számos továbbgondolt variációjával találkozhatunk. Azt mondják, az első kortynál eldől, hogy valaki imádni vagy utálni fogja ezt a kesernyés ízű, vörös árnyalatú italt. Azonban a koktél megannyi változata között egész biztosan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

1919-ben, gróf Camillo Negroni fejlesztette ki az italt. A gróf sokat utazott, főként Firenze és London között, és rendszerint Americanót ivott, mely keserű likőr, vermut és szóda elegye. Viszont Angliában megismerkedett a ginnel, és amikor hazatért, Forsco Scarselli bartendertől kérte, hogy adjon pár csepp gint is a szokásos kevert italához. Így született meg az ikonikus ital, a Negroni.

Sok évtizeden keresztül a koktél csak Olaszországban volt ismert, ott viszont nagyon is kedvelték. A ginek népszerűvé válása ismertette meg a világgal a Negronit is az elmúlt években, mely napjainkban már a világ második számú kedvenc koktéljának számít.

Nézzük most a klasszikus receptet és néhány újabb variációt is!

Elkészítés:

Töltsünk meg egy old fashioned poharat jéggel. Öntsük rá a hozzávalókat és keverjük össze. Díszítsük narancs szelettel.

Elkészítés:

Öntsük a hozzávalókat jéggel teli keverőpohárba. Szűrjük le egy jégkockákkal teli pohárba. Végül díszítsük narancs szelettel vagy twisttel az italt.

Elkészítés:

Tegyünk jeget egy pezsgőspohárba, majd öntsük rá a vermutot és a keserű likőrt. Óvatosan adjuk hozzá a proseccot. Bárkanál segítségével keverjük össze. Narancshéjjal díszíthetjük.

Elkészítés:

Öntsük a hozzávalókat egy jéggel teli shakerbe és jól rázzuk össze. Töltsük hűtött pohárba az italt, majd díszítsük citromhéj twisttel.

Egészségünkre!/Cheers!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük