Kávé reggel, koktél este? Akár! De miért ne kombinálhatnánk a kettőt? Mutatunk néhány ínyencséget, amelyre biztosan nem tudnak nemet mondani az igazi koffein rajongók.
A kávét nemcsak forró élénkítő italként fogyaszthatjuk, nagyszerűen felhasználható koktélok hozzávalójaként is.
A koffeinen túl a kávé olyan olajokat és gazdag aromákat tartalmaz, melyek tökéletesen illenek többféle alkoholhoz is, a whiskytől kezdve a rumon át az édesebb likőrökig.
Így még az esti órákban sem kell lemondani kedvenc feketénkről.
Íme néhány izgalmas koktél kávé rajongóknak!
Espresso Martini
Hozzávalók:
- 60 ml vodka (pl. Beluga Vodka)
- 60 ml kávélikőr
- 20 ml frissen főzött presszókávé
Elkészítés:
A hozzávalókat öntsük egy shakerbe némi zúzott jéggel együtt és jól rázzuk össze. Szűrjük Martinis pohárba az italt. Végül díszítsük egész kávészemekkel.
Roman Holiday
Hozzávalók:
- 30 ml Amaretto likőr
- 7 ml keserű likőr (pl. Campari Keserű Likőr)
- 30 ml frissen főzött presszókávé
- 22 ml friss ananászlé
- 22 ml friss lime lé
- 7 ml cukornád szirup (pl. Monin Cukornád Szirup)
- 1 csipet tengeri só
- díszítéshez fahéjrúd (pl. Gin&Tonic Botanicals Fahéjrúd)
Elkészítés:
Minden hozzávalót öntsünk egy shakerbe jéggel együtt és jól rázzuk össze. Öntsük az italt dupla falú pohárba, zúzott jégre. Végül díszítsük fahéjrúddal.
Café Correcto con Coco
Hozzávalók:
- 22 ml rum (pl. Plantation Grande Reserve Barbados Rum)
- 22 ml whisky (pl. Jameson Whiskey)
- 30 ml frissen főzött presszókávé
- 30 ml mandulatej
Elkészítés:
Öntsük a rumot, whiskyt és a forró kávét egy duplafalú ír kávés pohárba. Majd az ital tetejére töltsünk mandulatejet.
Egészségünkre!/Cheers!