RECEPTEK

Frissítő italok a húsvéti asztalra

Bár lehet, hogy húsvétkor a kisebbeknél a hímes tojásoké a főszerep, de a felnőttek emellett rengeteg finomsággal, különböző fogásokkal várják a vendégeket. És nem csak az ételek sokszínűek, hanem a legtöbb helyen az italkínálat is. Vannak, akik inkább a rövid italokhoz nyúlnak ilyenkor, de az egyre kellemesebb időnek köszönhetően előkerülnek a tavaszi koktélok is.

Ezek a koktélok színesek és vidámak, akárcsak az ünnep, és biztosan örömet szereznek mindenkinek, aki kipróbálja őket. Remek hír, hogy nem kell hivatásos bartendernek lennünk ahhoz, hogy elkészítsük ezeket az egyszerű tavaszi ital recepteket. Valójában sok húsvéti koktél csak néhány alapanyagot igényel, így minimális erőfeszítéssel lenyűgözhetjük vendégeinket. Díszítéshez bátran használhatunk virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket is.

Elkészítés:

A whiskeyt, passionfruit (maracuja) pürét, cukorszirupot, citromlevet és a gyömbért öntsük egy shakerbe. Jéggel együtt jól rázzuk össze. Öntsük pohárba (a legjobb befőttesüveg formájúba). Díszítsük piros szőlőszemekkel és bazsalikom levelekkel.

Répás Mimóza

Hozzávalók:

Elkészítés:

Óvatosan öntsük pezsgőspohárba a répalevet és a gyöngyözőbort, ne keverjük össze. Díszítsük a poharat egy kis méretű friss sárgarépával.

És persze ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek az alkoholos italokra nemet kell mondaniuk. Szuper alternatíva számukra az alkoholmentes párlatokkal készült koktélok:

Elkészítés:

Öntsük a párlatot egy highball pohárba, majd töltsük fel gyömbéres üdítővel. Végül díszítsük az italt egy szál rozmaringgal.

Elkészítés:

Öntsük a párlatot egy highball pohárba, majd töltsük fel tonikkal. Díszítsük grapefruit twisttel az elkészült italt.

Egészségünkre!/Cheers!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük