Hírek, érdekességek

Kraken Rum – a palackba zárt sötétség

A mítoszok és a legendák tengeri fenevadjáról elnevezett Kraken Rum ízében gazdag, komplex, és egyben kellemesen selymes. Engedd szabadjára a bestiát!

A legenda úgy tartja, hogy a Karibi-szigetekről származó, fűszeres rumokat szállító hajót egy hátborzongató tengeri bestia, a Kraken támadta meg. A Szörnyeteg rátapadt a hajóra és hatalmas csápjaival a sűrű, áthatolhatatlan sötétségbe húzta magával a vitorlást és a fedélzeten tartózkodó legénységet.

Az összes rummal teli hordó megsemmisült, kivéve egyet, amelyet a nyolckarú tengeri szörny tintája korom feketére festett. Ez lett a Kraken Rum. Ma már sokan a páratlan sötétség italaként emlegetik.

Ami viszont már nem legenda, hanem bizonyított valóság: az ital 2010-ben jelent meg a piacon. Az eredeti Kraken Black Spiced Rum bár amerikai gyártású, de többféle karibi rum és 11 féle fűszer felhasználásával készül. Többek között tartalmaz fahéjat, gyömbért és szegfűszeget, melyek hozzájárulnak sötét színéhez is. Ízekben rendkívül gazdag és különleges fűszerezésű ital, melyet egyedi 2 fogantyús palackba töltenek.

Két egyedi, limitált kiadású változata is elérhető, a Kraken Black Spiced Ceramic Szürke és a Kraken Black Spiced Ceramic Fekete-Fehér.

Erőteljes, gazdag ízesítésű rumok, melyekben intenzív fűszerek keverednek az édesgyökér, cseresznye, fahéj, melasz, csokoládé, szegfűszeg és vanília aromáival.

Önmagukban fogyasztva is izgalmas ízvilágú italok, de nagyszerűen illenek számos koktélhoz vagy long drinkhez is.

Bátran próbáljatok ki néhány Kraken rummal készülő koktélt, például az alábbiakat!

Elkészítése:

Egy old fashioned típusú pohárba tegyünk jeget. Öntsük rá a rumot, majd a Jägermeistert és a lime levet. Töltsük fel a poharat colával. Végül díszítsük mentalevéllel az elkészült italt.

Kraken Espresso

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az összes hozzávalót öntsük shakerbe és jól rázzuk összetört jéggel. Szűrjük pohárba. Utolsó lépésként díszítsük kávészemekkel.

És ha valami egyszerű, mégis finom italmixre fáj a fogatok, akkor próbáljátok ki előre összeállított Kraken Rum italcsomagjaink egyikét:

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük