Üdítő tavaszi gin-tonic receptek
Nem is kell jobb ötlet tavaszra, mint néhány frissítő, színes, gyümölcsökkel, fűszernövényekkel ízesített és díszített gin-tonic. Üljünk ki a kertbe, erkélyre és élvezzük a tavaszi napsugarakat egy pohár csodás itallal a kezünkben!
Íme néhány nagyszerű receptötlet:
Maracujás-Ananászos Gin & Tonic
Hozzávalók:
- 40 ml Bombay Sapphire Gin
- 10 ml Fiorente Bodza Likőr
- 120 ml Fever Tree Elderflower Tonic
- 1 db maracuja (passion fruit)
- 1 db ananász
Elkészítés:
Vágjunk egy szelet ananászt, tisztítsuk meg a héjától és távolítsuk el a középső részét. Daraboljuk fel és tegyük befőttesüvegbe. Öntsük rá a gint és botmixerrel turmixoljuk le. Szitán keresztül szűrjük át egy másik pohárba. Adjuk hozzá a maracuja magokat és gyümölcshúst, jól keverjük össze. Egy öblös pohárba tegyünk jeget és öntsük rá a bodza likőrt. A gyümölcsös gint szitán keresztül öntsük rá. Tegyünk a pohárba néhány szem maracuja magot és kis ananász darabokat. Végül adjuk hozzá a tonikot.
Bazsalikomos Gin & Tonic
Hozzávalók:
- 40 ml The Botanist Gin
- 120 ml &T Premium Indian Tonic Water
- fél lime leve
- 8-10 friss bazsalikomlevél
- lime
Elkészítés:
A megtisztított bazsalikomleveleket tegyük shakerbe és muddlerrel nyomkodjuk szét. Öntsük hozzá a gint és a lime levet. Adjunk hozzá jeget és jól rázzuk össze. Szűrjük le pohárba és öntsük hozzá a tonikot.
Epres-Rebarbarás Gin & Tonic
Hozzávalók:
A szirupohoz:
- 1 csésze cukor
- 1 csésze víz
- 1 csésze feldarabolt eper
- 1/2 csésze feldarabolt rebarbara
- 1 evőkanál citromlé
A koktélhoz:
- 60 ml Gin Mare Mediterranean Gin
- 120 ml Fentimans Premium Indian Tonic
- 1-2 evőkanál epres-rebarbarás szirup
- Lime szeletek
- Mentalevelek
Elkészítés:
A szirup elkészítéséhez tegyük kis lábasba a cukrot, vizet, epret és rebarbarát. Melegítsük forráspontig, majd főzzük alacsony hőfokon kb. 20 percig, míg szirupos állaga lesz. Ha kész, szűrjük üveg palackba és hagyjuk kihűlni.
Öntsük pohárba a gint és tonikot, adjunk hozzá szirupot és lime szeleteket. Tegyünk bele jeget és díszítsük mentalevelekkel.
Málnás Gin & Tonic
Hozzávalók:
- 60 ml Manchester Raspberry Infused Gin
- 120 ml Artisan Classic London Tonik
- 6 szem friss málna
- 1 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
Tegyük a málnát shakerbe és muddlerrel nyomjuk össze. Adjuk hozzá a friss citromlevet és gint, majd jól rázzuk össze. Tegyünk jeget koktél pohárba és szűrjük bele az italt. Töltsük fel tonikkal. Díszítéshez szintén egy pár szem málnát használjunk.
Egészségünkre!/Cheers!